MY BLOG

Husan blogi

Heinäkuu 2020

Yritysilme on tunnevaikuttamista

Hyvännäköisellä yritysilmeellä ja ylipäätään visuaalisella ilmeellä on väliä olipa kyse lähes mistä tahansa. Tämän päivän yhteiskunnassa, jossa kuvallisella viestinnällä on merkitystä enemmän kuin koskaan, yhdelläkään brändillä, suurella tai pienellä, ei ole varaa näyttää vaatimattomalta. Lookkisi viestii tuotteidesi ja palveluidesi korkeasta laadusta. Vai viestiikö? Jos visuaalinen ensivaikutelmasi ei ole sopusoinnussa tuotteidesi ja palveluidesi korkean laadun kanssa asia on viisasta korjata mahdollisimman pian ammattitaitoisen graafisen suunnittelijan avulla.

Välillä törmää ajatteluun jossa huolitellulle yritysilmeelle kuten ammattimaiselle firman logolle taikka selkeille ja näyttäville kotisivuille ei anneta sen kummempaa arvoa vetoamalla siihen että “homma toimii mitäpä sitä turhaa parantelemaan”. Se on hieno juttu jos homma sinänsä toimii! Mutta on aivan eri asia luoko se miltä tällä hetkellä näytät vaikutelmaa luotettavuudestasi sekä tuotteidesi ja palveluidesi korkeasta laadusta myös niihin potentiaalisiin uusiin asiakkaisiin. Luotettava olemus vetää puoleensa mutta epäluotettava työntää luotaan.

Vaikuttavaa visuaalista viestintää

Kuten näet mustaa valkoisella tai vaikkapa valkoista Times New Romania mustallakin on jo upea yritysilme! Visuaalisuuden ammattilaisen, graafisen suunnittelijan avulla erotut jo mustavalkoisellakin – tyylikkäästi! Ja herätät luottamusta.

Toisinaan “paranteluun” ja “hienosteluun” ei ole kiinnostusta ja sille ei nähdä tarvetta koska liiketoiminta sujuu. Mutta tapahtuuko kasvua ja herättääkö brändisi ulkoinen ulosanti kotisivuista, logosta, mainoksista ja esitteistä ym ym alkaen luottamusta ja kiinnostusta korkealaatuisia tuotteitasi ja palveluitasi kohtaan potentiaalisissa uusissa asiakkaissa? Valitettavasti sekavat kotisivut tai mitäänsanomaton mainos saa asiakkaan kääntymään luotettavammalta näyttävän kilpailijan puoleen.

Mainontaan ja markkinointiin sekä näyttävään houkuttelevaan julkisivuun on niin start-uppien kuin kokeneempien konkareidenkin siis syytä satsata.

Luottamus puhumattakaan kasvusta ei ole yritysilmeestä tai mistään muustakaan yksittäisestä tekijästä kiinni vaan paljon paljon muustakin. Kuten ihmisten kohtaamisissa yleensä niin myös liiketoiminnan maailmassakin ensivaikutelmalla on merkitystä koska siinä miltä näytät on kyse pitkälti tunnevaikuttamisesta. Liiketoiminnan maailma on ihmisten maailma. Sosiaalisten suhteiden maailma. Bisneksetkin sujuu varmasti paremmin kun tiedostaa näyttävänsä hyvältä ja kauniilla on tapana vetää puoleensa. Nimenomaan kasvuyrityksillä, niin tunnetuilla kuin vähemmän tunnetuilla sekä suuremmilla ja pienemmillä brändeillä The Coca-Cola Company:stä suomalaisten menetysyritysten, niin pienten kuin suurten valioon on myös tahtoa näyttää hyvältä heijastamalla ja kuvastamalla omaa arvomaailmaa ja luotettavuutta sekä tuotteiden ja palveluiden korkeaa laatua vaikuttavan yritysilmeen kautta jo olemassaoleville sekä potentiaalisille uusille asiakkaille. Aivan kaikessa yhtenäisestä logosta ja värimaailmasta sekä nettisivuista, mainoksista, esitteistä messuosastojen seiniin asti. Tämä tekee tutkitusti vaikutuksen asiakkaaseen kuin asiakkaaseen. Ihmiset rakastavat katsella kaikkea hyvää ja kaunista. Niin yksinkertaista se on myös liiketoiminnassa.

Graafisen suunnittelijan käsissä brändisi saa nauttia visuaalisesta kasvojenkohotuksesta olipa aloittelija tai bisnesmaakari. Millainen sitten on hyvä yritysilme?

Vaikuttavan yritysilmeen ainekset tulleepi tässä:

  • Logo ja huoliteltu värimaailma
  • Käyntikorttipohjat
  • Selkeät ja helppokäyttöiset kotisivut
  • Sosiaalisen median brändäys
  • Mainos- ja esitepohjat
  • Autoteippaukset
  • Logolla brändätyt työvaatteet
  • Messuosastojen konseptointi jne

Listaa voisi vielä täydentää mutta näillä pääsee jo loistavaan alkuun. Graafisena suunnittelijana myös minä olen tullut vahvistamaan tunnesidettä asiakkaidesi sekä tuotteidesi ja palvelujesi välillä. Sillä palkanmaksajasi eli ts. asiakkaidesi tunnekokemuksessa on enemmän kuin järkeä. Viimeisen päälle toimiva brändi yksittäisistä tuotteista  / palvelukonsepteista kokonaisvaltaiseen hyvännäköiseen yritysilmeeseen on pitkälti osoitus luotettavuudestasi ja palveluhalukkuudestasi.

Täältä löydät työnäytteitäni eri alojen yrityksille suunnittelemistani vaikuttavista yritysilmeistä. Jos kiinnostuit palveluistani ota tästä rohkeasti yhteyttä minuun niin aletaan takomaan vaikuttavaa ilmettä sinun yrityksellesi ehkäpä jo tänään?

Lue lisää yritysilmeiden ja graafisen suunnittelun perusteista,

Pekka Husa Design House
pekka (at) pekkahusa.com

040 960 1153

Ota yhteyttä

LASKUTUS:
Olen kevytyrittäjä ja laskutus hoituu
Ukko.fi -laskutuspalvelun kautta!

© Pekka Husa 2020. All Rights Reserved.